Új elnöksége van egyesületünknek

Huszonegy év után lemondott Vass Tibor a TVE elnöke, aki sok viharon át kormányozta az egyesület hajóját az elmúlt két évtizedben. Áldozatos munkájáért Lékó Sándor mondott köszönetet, aki két év „távollét” után az elnök kérésére tért vissza a vezetőségbe.

A közgyűlésre eredetileg március 30-án került volna sor, de a veszélyhelyzet kihirdetése ezt megakadályozta.

Az elnök „leköszönő” beszámolójából kiderült, hogy az egyesület a nehézségek ellenére is teljesítette minden vállalt kötelezettségét és a jövőre nézve is tartalmas terveket fogalmazott meg. Az elmúlt év fontos eseménye volt a részvétel (a leköszönő elnök által alapított) veszprémi Civil Napon és az is fontos eredmény, hogy etikai kérdésben az elnökség nem kapott bejelentést az egyesület tagjainak működéséről.

Sikerült veszprémbe „csábítani” dr. Bék Ágnest, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnökét is, aki 32 résztvevő előtt tartott előadást. Elkészült az idei évre szóló költségvetés és cselekvési terv is, amit kézhez kaphattak az egyesület tagjai.
Mint ismert, ettől az évtől a korábbi határozat alapján 200,- Ft/albetétre nőtt a tagdíj. Két társasházat kellett kizárni az egyesületből – az Alapszabálynak megfelelően – tagdíj nemfizetés miatt. Jelenleg az egyesületnek 52 társasház a tagja.
A közeljövőben új prospektus készül majd az egyesület munkájáról és fontos cél az egyesület tagjainak aktivitását növelni. Mivel az egyesület elnökségének mandátuma lejárt és így kiválik a vezetőségből a gazdasági ügyek viteléért felelős Illés Éva is (köszönet munkájáért!), új elnökség megválasztására van szükség.
Lechner András az egyesület felügyelő bizottságának elnöke elmondta, hogy a működésben nem talált rendellenességeket, minden az előre elhatározott tervek szerint folyt.
Az elnökségi beszámolót a közgyűlés 32 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta, a cselekvési tervet pedig hasonló többséggel (egy ellenszavazattal) fogadták el a jelenlévők.

A továbbiakban elhangzott, hogy az idei cselekvési tervre már erősen rányomta a bélyegét a „vírushelyzet”, ezért programok, előadások maradtak el, amelyeket a jövőben pótolni kell. Az egyesület honlapjának „felelős szerkesztője” a most megválasztandó elnök lesz, tartalmáért ő felel. (A honlap gondozását a Civil Ház munkatársa, Meleg Tamás végzi.) Erre az évre 200 ezer Ft NEA támogatással is számolhat az egyesület, így összességében 1.192.308,- Ft áll rendelkezésre a különböző kiadások fedezésére.

Vass Tibor leköszönő beszédében megköszönt mindazok munkáját, akik az elmúlt két évtizedben mellette álltak és kitartottak vele és a közösen megfogalmazott célokért dolgoztak.

Török Mihály a jelölő bizottság nevében ismertette, hogy Kárpáti Lőrincné sem kíván a továbbiakban a felügyelő bizottság tagja maradni, tisztségéről lemond.
Az elnökségbe Vass Tibor és Illés Éva helyett kell új tagot választani.
A jelölés folyamán elnök-jelöltként Molnár Ernőtől elhangzott Mülner Attila neve, aki előre lekötött programja miatt sajnálatos módon nem tudott jelen lenni a közgyűlésen, így azonban nem tudta elfogadni a felkérést sem.
Kavaletz Tibor felkérte az elnök-várományost, mutatkozzon be a közgyűlésnek. Kemendyné Bauer Zsuzsanna elmondta, hogy 1992 óta mérlegképes könyvelő, korábban a Veszprém Zrt-nél dolgozott. A társasházaknál 2006-ban kezdte a tevékenységét, 2017-ben szerezte meg az ehhez szükséges szakképesítést. Jelenleg Balatonfüreden 8, Veszprémben 2 társasház közös képviselője. Egyelőre nincsenek közvetlen kapcsolatai a veszprémi önkormányzatnál, tevékenységét főleg a vállalkozói szférában fejti ki.
Az ezt követő szavazás után kialakult az új elnökség névsora. Elnök Kemendyné Bauer Zsuzsanna lett, míg az elnökségben Hegyi Éva, Lékó Sándor, Török Mihály és Fazekas Frencné kapott helyet.
A felügyelő bizottságba Lechner András (elnök) és Tóth Jánosné kapott bizalmat. A megválasztott tagok elfogadták új tisztségüket.
Kemendyné Bauer Zsuzsa székfoglalójában arra kérte a tagságot, hogy a cselekvési terv kialakításához a jövőben lehetőség szerint járuljanak hozzá, hogy minél tartalmasabb lehessen az egyesület munkája.
Guzslován Gábor önkormányzati képviselő, aki időközben bekapcsolódott a közgyűlés munkájába felszólalásában ígéretet tett arra, hogy segíti majd az egyesület vezetését az önkormányzati kapcsolatok kialakításában, szívesen közvetíti az információkat. Elmondta még, hogy 2023-ig a társasházak is számíthatnak új forrásokra, energetikai területen, a liftek felújításában és a parkolási gondok enyhítésében érezhetik majd az önkormányzat támogatására. Elérhetőségei a város honlapján megtalálhatók (guzslovan.gabor@gov.veszprem.hu , +36 20 506 6403).
Lékó Sándor megköszönte Illés Éva és Vass Tibor hosszú időn át tartó áldozatos munkáját, a képviselőnek pedig sok erőt és kitartást kívánt munkájához. Megemlítette, hogy jó lenne, ha Veszprémben is bevezetnék az „ajkai támogatási modellt” ott ugyanis az önkormányzat egy több évre szóló program keretében valamennyi társasház homlokzatának megújításához hozzájárul és részt vesz az energetikai fejlesztésekben is.

TVE

Leave a Comment